Bij elke domein mutatie komt er automatische een verhuis slot op van 60 dagen!

Vorige week heeft de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), de organisatie die daadwerkelijk regeert binnen de internet-infrastructuur, een officiële datum voor een nieuw beleid ten aanzien van de domeinnaam verhuizingen voor alle gTLD's (non-landcode domeinen) aangekondigd. De wijziging treedt in werking op 1 december 2016 voor alle gebruikers.
Tijdens die zes maanden vanaf nu, zal het beleid een aantal aanpassingen nodig hebben, dus wilden we al onze klanten, partners, en ontwikkelaars zo veel tijd voorbereiding mogelijk geven.

Inter-Registrar Overschrijvingsbeleid

ICANN is haar Inter-griffier Transfer Policy (IRTP) aan het herzien in een poging om het risico van fraude en vermindering van "domein kaping." Het zal vereisen dat de domeinnaam registranten extra stappen uit te voeren met het oog op een verhuizing naar een andere hostingpartij te bevestigen. Op hetzelfde moment, zal het ook invloed hebben op de domeinnaam registrant die routine wijzigingen in hun contactgegevens doorvoerd.

Hier is een overzicht van de veranderingen in het beleid:
Dit beleid gaat in elke keer er op een gewenst moment een voornaam een ​​gTLD domeinnaam registrant, achternaam of e-mail adres is gewijzigd. Wanneer er een verandering wordt aangebracht, moeten zowel de huidige registrant en de nieuwe registrant de wijziging bevestigen (zelfs als die twee zijn eigenlijk dezelfde persoon of entiteit hebben). Beide registranten zullen een melding ontvangen dat de wijziging in behandeling is, en krijgt de mogelijkheid om de verandering af te wijzen. Als de wijziging is bevestigd, kan het domein niet worden overgedragen aan een nieuwe registrar gedurende 60 dagen *
* ICANN, dat geeft de mogelijkheid voor huidige registranten om in de periode van die 60-dagen verhuis-lock periode, domeinen over te dragen aan nieuwe registranten.
Dit betekent niet dat het vereiste verandert en er voor beide partijen om de veranderingen voordat ze worden toegepast goed te keuren. Als de lopende of nieuwe registrant de verandering af wijst, of als ze niet aan de verandering binnen een bepaalde periode (die door S4HHosting wordt ingesteld) bevestigd, dan zal de overdracht / verandering worden geannuleerd, hoewel het domein zelf niet zal worden geschorst.

Wat dit betekent voor eindgebruikers

Elke keer als u de voornaam, achternaam of e-mailadres wijzigd voor een gTLD domein, ontvangt u een e-mail om de wijziging te bevestigen. Als u het domein verhuist naar een ander, dan zal de nieuwe registrant ook de wijziging moeten bevestigen. Als die verandering niet wordt bevestigd, zal de naam of het e-mailadres hetzelfde blijven.
Elke keer dat u een wijziging van de voornaam, achternaam of e-mailadres voor een gTLD domein door geeft, dient u dit te bevestigen, anders zal dat domein worden geblokkeerd voor 60 dagen.

Wat betekent dit voor S4HHosting resellers en partners

Voor Resellers die zijn geïntegreerd met ons platform, zulen er een aantal wijzigingen nodig zijn in de API om het nieuwe beleid te verzekeren of het correct wordt uitgevoerd.
We zijn hard aan het werk die ontwikkelingen van de wijzigingen aan ons platform door te voeren. En we zullen zo snel als we kunnen, en ruim voor de wijziging van kracht zijn, het beleid van de technische specificaties voor de API afleveren. U moet de beleidswijziging ook communiceren met uw eigen klanten, die ook een aantal wijzigingen in de gebruikersinterface noodzakelijk moeten maken. S4HHosting zal daar natuurlijk ondersteuning in bieden.

Domeinnaam VerhuizenTuesday, June 14, 2016« Terug