Algemene instellingen MS Outlook en Windows Live, iPhone, Ipad en Thunderbird.

Beknopte handleidingen om uw mail in te stellen.

Van een Mail client zoals MS Outlook en Windows mail, iPhone, iPad en Thunderbird is het beste alles in te stellen als IMAP. Dan wordt alle mail op de server bewaard.  Als u een mail account als Pop3 instelt zal deze de server leeg maken en is de mail van de server. Vandaar dat IMAP het beste is en "spiegelt" deze op allerlei apparaten.

Poort instellingen voor S4HHosting servers:

Voer bij beide, dus ingaand en uitgaand uw complete gebruikersnaam en wachtwoord in.

Pop3,
Pop3:  mail.uw-domein.nl
SMTP: mail.uw-domein.nl (of uw eigen provider b.v. smtp.ziggo.nl)

Pop3:  poort 110
SMTP: poort 25

Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist, niet aanvinken.

IMAP.
IMAP:  mail.uw-domein.nl
SMTP: mail.uw-domein.nl (of uw eigen provider b.v. smtp.ziggo.nl)

IMAP:  poort 143
SMTP: poort 587

Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist, wel aanvinken.

Voorbeeld IMAP:
Instellingen voor internet e mail smtp
Voorbeeld IMAP:
Instellingen voor internet e mail poorten

SSL: SSL uit.
(voor sommige apparaten, Iphone en providers is SSL aan een optie)

Bij meer instellingen IMAP:

Server voor uitgaande mail, aanvinken: Voor de server voor de uitgaande e-mail (MTP) is verificatie vereist

Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail

Met bovenstaande instellingen mailt u via uw webserver en domein.

Er kan ook een extra SMTP Hostnaam ingevoerd worden b.v:
Als u klant van Ziggo bent is het: smtp.ziggo.nl i.p.v. mail.uwdomeinnaam.nl

Wij adviseren het gebruik van de Mozilla Thunderbird mail client.
Deze stelt zelf alle poorten etc automatisch voor u in. (zie hier onder punt 5)

Extra Informatie mail programma's:

1: E-mail in Outlook 2007 configureren

2: E-mail instellen in Outlook 2010 of Outlook 2013 voor Office 365 of een Exchange-account

3: E-mail instellen in de versie van Windows Live Mail uit 2009

4: E-mail instellen in Windows Live Mail 2011 of Windows Live Mail 2012

5: E-mail instellen met de gratis mail client van Mozilla Thunderbird

6: E-webmail voorbeeld:  http://www.uw-domein.nl/roundcube

7: E-mail hosting bekijken en bestellen

VRAAG:
De aanwijzingen op uw website voor het instellen van Windows Live Mail 2012 volgde ik op. Er blijft echter één probleempje over: e-mails in POSTVAK IN van mijn laptop met Windows 10 verdwijnen na enkele minuten in het niets. Is er ergens misschien een foutieve instelling? Het zou fijn zijn als u dat kunt zeggen.

ANTWOORD:
Als u de mail heeft in gesteld als imap, en op een ander apparaat bv. een iphone de mail heeft in gesteld als pop3 gebeurt dit. Pop3 haalt dan de mail van de server af. Advies is altijd mits dit kan, om mail als imap in te stellen.