Domeinnaam registreren met extra informatie

Heeft u een beschikbare domeinnaam gevonden?

(b.v. http://www.uw-domein.nl ) Dan kunt u het domeinnaam registreren via S4HHosting.
Check hier uw gewenste domein met onze : Domeinnaam checker

Of hier direct uw gewenste domeinnaam checken:

Wat kost een domeinnaam?
Iedere registrar bepaalt zijn eigen tarieven. Een domeinnaam maakt in de praktijk vaak onderdeel uit van een uitgebreider dienstenpakket (bv. e-mail, hosting, website) dat u afneemt bij uw registrar. De kosten voor de domeinnaam zijn dan in de pakketprijs opgenomen. SIDN heeft hier geen invloed op.

Overeenkomst sluiten via uw registrar:
Voor de registratie van uw domeinnaam sluit u een digitale overeenkomst (dit gaat automatisch na de domein regsitratie bij S4HHosting) met SIDN. Dit verzorgt de registrar die u heeft uitgekozen. Door de overeenkomst verbindt u zich aan de algemene voorwaarden voor .nl-domeinnaamhouders. Naast de overeenkomst met SIDN sluit u met uw registrar een digitale overeenkomst voor aanvullende diensten zoals e-mail, hosting etc. Dit gebeurt in de praktijk meestal in hetzelfde aanvraagproces.

Aandachtspunten voor het registreren:
Er zijn een aantal aandachtpunten bij het registreren van een domeinnaam,

De houder is de ’eigenaar’ domeinnaam:
Zorg ervoor dat uw eigen naam of de naam van uw organisatie als houdernaam ingevuld is. Alleen een geregistreerd houder van een .nl-domeinnaam kan een domeinnaam verhuizen, uit quarantaine halen na opheffing, of de domeinnaam overdragen aan een ander.

E-mailadres:
Vul bij de administratieve contactpersoon een mailadres in waarop u bereikbaar bent. Via dit mailadres houdt SIDN u op de hoogte van wijzigingen met uw domeinnaam. Het mailadres wordt ook weergegeven in de Whois en kan daardoor gebruikt worden door andere mensen die vragen hebben over uw domeinnaam.

Controle gegevens via de Whois:
Controleer na de verwerking van uw overeenkomst of uw gegevens correct zijn opgenomen in de administratie van SIDN. Typ hiervoor uw domeinnaam in de Whois in en controleer uw gegevens. Controleer naast de houdernaam ook het e-mailadres van de administratieve contactpersoon. U leest meer over hoe SIDN omgaat met uw persoonsgegevens, via SIDN en privacy. Zijn er correcties nodig van uw gegevens, neem dan contact op met uw registrar.

Actueel houden gegevens:
Zorg dat u uw contactgegevens via uw registrar actueel houdt. Mocht er iets zijn met uw domeinnaam of uw registrar dan bent u, ook voor SIDN, rechtstreeks bereikbaar. Wijzigingen in uw contactgegevens geeft u door aan uw registrar. Meer hierover leest u via contactgegevens wijzigen.

Domeinnaam beveiligen:
Er zijn diverse manieren om uw domeinnaam extra te beveiligen. Vraag deze aan bij ons.

Hoe verloopt het aanvraagproces achter de schermen?
Uw registrar vraagt na de ondertekening van de overeenkomst uw domeinnaam aan bij SIDN. SIDN kent de domeinnaam toe op basis van volgorde van binnenkomst van de aanvraag. Zodra SIDN akkoord is met de aanvraag wordt deze door ons opgenomen in de .nl-zone. Dit duurt maximaal vier uur vanaf het moment dat de registrar de registratie-aanvraag heeft ingediend bij SIDN.

  • 16 Gebruikers die dit nuttig vonden
Was dit antwoord nuttig?

Related Articles

Aandachtspunten bij het registreren

De domeinnaam registratie houder is de eigenaar van de afgenomen domeinnaam: Zorg ervoor dat uw...

Wat is URL forwarding?

Met URL forwarding kunt u uw eigen domeinnaam koppelen aan een website of een webpagina zonder...

Hoe stel ik URL forwarding in?

Deze stellen wij voor u in, neem hiervoor contact met ons op.Bijkomende informatie:Na het...