Zelf optimaliseren voor Google? Wat zeker niet te doen!

Als u uw website, blog of bv. uw webshop hoger in de zoekresultaten van zoekmachines als Google wil krijgen, dan kunt u zelf diverse stappen zelf ondernemen om de website beter te laten vinden.
Denkt u hierbij aan: Zoekmachine vriendelijke content, en ook aan het inzetten van linkbuilding en het gebruiken van META titels en META beschrijvingen.

Naast diverse acties die u wel moet ondernemen om uw website hoger in de zoekresultaten te krijgen, zijn er ook handelingen die u juist niet moet doen.
Bent u benieuwd wat u in ieder geval niet moet doen als u succes wilt hebben bij het optimaliseren van de betreffende website? Lees dan onderstaand goed door en voorkom dat de website op pagina vijf van Google terecht komt.
Of laat ons al het werk voor u overnemen en vraag eerst een gratis scan aan. Meer informatie vind u HIER

1: Veel te veel keywords toevoegen in de teksten (content)

De keuze van de juiste keywords (zoekwoorden) bij het schrijven van teksten voor uw website is erg belangrijk. U wilt dat uw website op basis van enkele zoekwoorden hoog in de zoekresultaten komt, maar het is niet de bedoeling om uw website één grote verzameling van die zoekwoorden te maken. Google kijkt namelijk niet alleen naar het gebruik van keywords, maar controleert ook of de teksten op uw website goed leesbaar zijn. Schrijft u teksten die bol staan van die keywords, dan zijn de teksten vaak niet bepaald goed leesbaar en word u dus gestraft met een lagere ranking in de zoekresultaten.

2: Niet vergeten de website bij te houden

De meeste mensen die hun website zoekmachine vriendelijk willen maken, veranderen in een korte tijd erg veel aan hun website. Staat die website eenmaal hoog in de zoekresultaten, dan wordt er gedacht dat het proces afgelopen is en dat er nooit meer iets aan de zoekmachine optimalisatie van de website hoeft te gebeuren. Wordt uw website goed gevonden, dan betekent dit niet dat u de website vervolgens voor altijd hetzelfde moet houden. Houd u de website namelijk niet goed bij, dan is de kans dat de website in een mum van tijd weer in een lagere positie terecht komt en dat er weer veel werk verricht noet worden om de website weer goed te optimaliseren.

3: Dubbele content

Dubbele content is bijvoorbeeld dezelfde teksten wat op meerdere verschillende websites of meerdere pagina’s binnen een website te plaatsen. De tekst is dan niet meer uniek en volgens de verschillende zoekmachines niet meer waardevol voor bezoekers.

4: Gekopieerde content

Als u content (teksten en afbeeldingen) overneemt van een andere website, dan kan die ander u “aangeven” bij zoekmachines. U word dan linea recta verwijderd.
Schrijf dus uw eigen teksten en zorg ervoor dat ze origineel zijn. Niet alleen voor de zoekmachines, maar ook voor de website bezoekers.

Heeft u nog vragen of opmerkingen?
Neem dan contact met ons op.

  • 6 Gebruikers die dit nuttig vonden
Was dit antwoord nuttig?