Spamassassin beveiliging is standaard bij S4HHosting.nl

U kent het allemaal wel, u krijgt mail van uw bank of telecom provider met een "verlopen factuur" of "opnieuw activeren" van uw product. Tenminste dat denkt u.

Hoe kan ik voor een groot deel voorkomen dat ik malware of verkeerde spam en de verkeerde bijlage open!

1: U vertrouwd de mail niet. Zie onderstaand voorbeeld. Dus gaat u een beetje op onderzoek uit.

Spam mail onderzoek

2: In dit geval van Abram Kim. Dit is voor mij een onbekende, dus klik ik nog nergens op.

Spam mail afzender

3: Het mail adres lijkt nergens op, en is niet van een bekende. Nu zegt dit niet alles, want tegenwoordig weten de spammers ook te mailen (altans dat lijkt zo) via uw provider b.v. info@kpn.nl.

Spam mail afzender

4: De bijlage is "ingepakt" dus niet zichtbaar. De meest gebruikte vorm is .rar of een .zip. Open die zeker niet. U kunt er van uit gaan dat u dan al malware of spam opent. Of er zit een .exe file in die gelijk allemaal rotzooi gaat installeren. Klik daar niet op!

Spam mail bijlage

5: U ziet dat uw email adres er niet staat, maar alleen "info" .. dus niet uw complete email adres. Ook dit is al verontrustend.

Spam mail afzendrt

6: De inhoud "content" van de mail is vaak gebrekkig Nederlands of Engels. Ook dan moet u voorzichtig zijn. Alleen als u vaker een mail ontvangt van een dyslectisch familielid kunt u het openen :-)

Spam mail inhoud

U ziet het, er zijn genoeg alarmbellen af gegaan bij deze mail, Deze mail gaat zonder te openen in de spam map.
In Microsoft Outlouk klik ik met rechts op die mail en klik op: "Ongewenste-email" en "Afzender blokkeren".
En er zijn email programma's die u dan de optie geven de mail "terug te kaatsen". Doet u dit niet! Zo ziet de spammer dat de mail is aangekomen. Dus gaat de spammer door op uw email adres.

TEGEN SPAM KUNT U EEN KLACHT INDIENEN:

Als u toch nog mailtjes ontvangt die u niet wilt krijgen, meld u zich dan zo snel mogelijk af voor deze berichten. Meestal staat er onderaan de mail een link waar je op kunt klikken zodat je jezelf afmeldt voor deze berichten.
Maar u kunt beter zorgen dat ze in de spam map komen door ze aan te merken als spam.
Tegen spam kunt u ook een klacht indienen via deze WEBSITE of TELEFONISCH
In de telecommunicatiewet staat namelijk dat spam verboden en strafbaar is. De klacht die u indient kan de aanleiding zijn voor een onderzoek. Er wordt ook samengewerkt met autoriteiten uit het buitenland om spam die afkomstig is uit buitenland aan te pakken.