Hoe regel ik mijn mail account(s) in bij DirectAdmin.

U komt dan óf direct in DirectAdmin, óf in een scherm waarbij u eerst nog de domeinnaam moet kiezen.
Kies dan voor de site waarvoor u de emailadressen wilt maken. Dus uw-domein.nl.

1: Inloggen bij DirectAdmin,

Inloggen bij DirectAdmin
Deze gegevens zijn u toegestuurd via uw opgegeven email adres. Vul de juiste gegevens in en klik op "Login"

2: Klik op E-Mail Accounts,

E-mail accounts instellen

3: Klik op Create mail account,

Maak email account

4: Vul alle velden in,

Instellen email account

Username:
U kiest een mail naam in.
Enter Password: U kunt hier zelf een wachtwoord invoeren of u klikt op "Random". Er wordt dan een veilig wachtwoord gegenereerd. U ziet dit wachtwoord na het opslaan "Create"
Re-Enter Password: Hier voert u nogmaals uw wachtwoord in. Deze alleen in te voeren als u handmatig een wachtwoord heeft aangemaakt.
Email Quota (Meg): Hoeveel MB mag er in de mailbox zitten? Dit kunt u aangeven om te voorkomen dat bij uw webhosting het limiet overschreden wordt. Zeker als u veel gebruikers/mailadressen hebt (zoals bij een vereniging) is het verstandig om een limiet aan te geven. Als u de enige gebruiker bent is het minder belangrijk. U kunt dan ook 0 invullen voor “onbeperkte” grootte. De standaard waarde is 50 MB.
Send Limit:  Het cijfer 0 is ongelimiteerd mail versturen. Als u niets invoerd kunt u maximaal 250 mails per keer versturen, of u geeft een limiet in.

Als u klaar bent klikt u op "Create"

5: Overzicht benodigde instellingen,
Overzicht email instellingen