Afkortingen

Wat vind u van deze informatie? 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (6 stemmen, gem: 5,00 van 5)

Loading...

Afkortingen en web hosting uitleg:

web hosting afkortingen
Binnen het vakgebied hosting worden allerlei technische termen en afkortingen gebruikt. Sommige afkortingen bent u op deze site misschien al tegenkomen. Met anderen zult u te maken krijgen wanneer u een hostingpakket aanvraagt. Hieronder een overzicht van de belangrijkste hostingtermen op een rijtje gezet.

Domeinnaam:
Een domeinnaam is een virtueel adres op internet. Domeinnamen bestaan uit twee verschillende onderdelen: een naamgedeelte (ook wel Second-Level Domain genoemd) en een extensie (het zogenaamde Top-Level Domain). In de domeinnaam voorbeeld.nl is ‘voorbeeld’ dus het naamgedeelte en ‘.nl’ de extensie. Domeinnamen kunnen onder meer worden gebruikt voor het versturen van e-mail en het opzetten van websites.
FTP:
Het File Transfer Protocol (FTP afkorting) is een protocol dat (internet)computers in staat stelt bestanden naar elkaar te sturen. U kunt via FTP bestanden overbrengen naar uw eigen harde schijf (downloaden), maar ook bestanden van uw eigen computer naar een andere computer kopiëren (uploaden).
HTML:
HyperText Markup Language (HTML) is de taal die gebruikt wordt om documenten voor het World Wide Web te maken. Browsers zijn in staat HTML te vertalen in documenten met tekst, beeld en geluid. De HTML-tekst van een pagina wordt ook wel pagesource of broncode genoemd.
ISP:
Een Internet Service Provider (ISP) is een bedrijf dat particulieren en bedrijven toegang verschaft tot internet via web hosting en andere gerelateerde diensten aanbiedt (zoals bijvoorbeeld hosting). Een ISP beschikt over krachtige computers (servers) die permanent in verbinding staan met internet. Er zijn applicatieproviders, inbel- (of access) providers en hostingproviders. Veel ISP’s combineren met name de laatste twee diensten.
POP3:
Het Post Office Protocol 3 (POP3) is het standaardprotocol voor het ontvangen van e-mail. POP zorgt ervoor dat u de mail die binnenkomt via de server van uw ISP kunt downloaden naar uw eigen PC.
SMTP:
Het Standard Mail Transfer Protocol (SMTP) is het standaardprotocol voor het verzenden van e-mail.
WWW:
Het World Wide Web (WWW) is het geheel van alle hypertext servers (HTTP servers) die HTML pagina’s met tekst, plaatjes, muziek et cetera kunnen weergeven.
Webmail:
Webmail is een dienst die internetgebruikers in staat stelt e-mails te ontvangen en te versturen met behulp van een gewone browser als Internet Explorer of Netscape. Als u gebruikt maakt van webmail bent u dus niet langer afhankelijk van het e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook) dat op uw eigen computer geïnstalleerd is. U kunt op iedere PC met een internetverbinding, waar ook ter wereld, altijd uw e-mails lezen.

Wij van S4HHosting.nl bieden de beste en snelste beheerde SSD VPS webhosting. Ideaal voor starters en ondernemers.

U betaald geen installatie kosten voor een Linux SSD VPS, u betaald wel installatie kosten voor een Windows SSD VPS en u bent in de meeste gevallen dezelfde dag al online. De afname prijs is per maand, en opzeggen kan met inachtneming van 1 maand termijn. Afname voor web hosting per jaar kan natuurlijk ook. Vraag het bij ons aan. Direct Admin licentie (Live Time) is af te kopen inclusief installatie.

Zakelijke Hosting via SSD VPS zijn gegarandeerd 100% online!

Wij bieden een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel genaamd Direct Admin bij al onze shared hosting producten. Direct Admin kan ook besteld en geïnstalleerd worden op uw eigen server of een afgenomen SSD VPS.

Of u kiest voor Shared web hosting!

Shared hosting houdt in dat u met meerdere gebruikers (domeinen) op 1 server geplaatst wordt. Shared webhosting biedt ruimte en dataverkeer, zodat je website via internet toegankelijk is voor bezoekers. Of creëer eenvoudig een nieuwe website / webshop met b.v. WordPress. Heeft u de bestelling afgerond, dan bent u vaak direct online! Heeft u specifieke wensen, wilt u webhosting op maat bestellen? Neemt u hiervoor contact met ons op en wij kunnen u een aanbod doen voor webhosting op maat.