WebHosting afnemen

Wat vind u van deze informatie? 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (11 stemmen, gem: 5,00 van 5)

Loading...

Wat is Web hosting?

Web hosting - Wij bieden de beste en snelste beheerde SSD VPS webhosting. Ideaal voor starters en ondernemers.
Wij bieden de beste en snelste beheerde SSD VPS webhosting. Ideaal voor starters en ondernemers.

Web hosting is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor zorg te dragen dat een webpagina of een website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen bij een hostingbedrijf.

Stel: u wilt een website opzetten. Een van de eerste zaken die u moet regelen is het registreren van een domeinnaam. Het is tenslotte wel zo prettig als uw website een makkelijk vindbaar adres heeft op internet. Vervolgens dient de site te worden vormgegeven. U gaat op zoek naar een webdesigner die een site-ontwerp kan maken dat precies aan uw wensen voldoet.

Op het moment dat het ontwerp klaar is heeft u een mooie website, een bijpassende domeinnaam en een reeks e-mailadressen. Eigenlijk moet er nog maar één ding gebeuren: de site dient online te worden gezet, zodat internetgebruikers hem ook echt kunnen bezoeken. U gaat dan op zoek naar: Web hosting.

Uw website op het web:
Websites worden pas toegankelijk via internet als ze ergens zijn opgeslagen. Vergelijk het bijvoorbeeld met een bestand op uw eigen PC.  Wanneer u een brief schrijft in Microsoft Word moet u deze opslaan om hem later nog eens na te kunnen lezen. Met een website werkt het precies hetzelfde. Alleen wordt een site meestal niet opgeslagen op uw eigen PC, maar op de computer van een gespecialiseerd bedrijf dat webruimte aanbiedt. Zo’n bedrijf wordt een webhost of hostingprovider genoemd.

Web Hosting in de praktijk:
Het Engelse woord ‘host’ betekent letterlijk gastheer. Een treffende term, want een hostingbedrijf biedt webaccomodatie aan bedrijven en particulieren die zich op het internet willen presenteren.

Waarom kiest u voor S4HHosting?
U vraagt zich misschien af waarom u gebruik zou moeten maken van de diensten van deze hostingprovider. U hebt tenslotte al een eigen PC met internetverbinding. Kunnen de bezoekers van uw website daar niet gewoon gebruik van maken?

De beperkingen van zelf hosten:
Om een website vanaf uw eigen PC te kunnen hosten is nogal wat nodig. Uw computer zal 24 uur per dag, 7 dagen per week aan moeten staan. Daarnaast zult u waarschijnlijk een nieuwe internetverbinding moeten aanvragen. De meest gangbare internet-verbindingen zijn namelijk niet geschikt voor het ontvangen van sitebezoekers, omdat ze daarvoor onvoldoende capaciteit hebben. U zult uw huidige abonnement dus moeten opwaarderen. En daar hangt een stevig prijskaartje aan. Tenslotte zult u uw PC goed moeten beveiligen. Als u dat niet doet kunnen kwaadwillende bezoekers meer bekijken dan alleen uw site.

Het gemak van een web hosting provider:
Omdat hostingbedrijven talloze websites tegelijkertijd in de lucht houden, kunnen de kosten voor beveiliging en internetverbindingen worden gedeeld. Als u gebruikt maakt van een hostingservice krijgt u dus meer zekerheid voor minder geld. Veel hostingproviders bieden daarnaast aparte softwareprogramma’s aan die het beheer van een website vergemakkelijken. Bedrijven kunnen vaak rekenen op maatwerkoplossingen. Zo kunnen bedrijfssites die grote aantallen bezoekers trekken door de hostingprovider op een aparte server worden gezet.

Als u uw website laat hosten bent u er zeker van dat deze voor uw bezoekers goed bereikbaar blijft. Bovendien worden de servers van een hostingprovider goed beveiligd. Ze staan meestal opgesteld in een gecontroleerde omgeving, waar onder meer de temperatuur nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Tenslotte is er binnen de organisatie van de hostingprovider veel technische know how aanwezig. Mocht er zich onverhoopt een storing voordoen, dan kan het probleem meestal snel worden opgelost. Voor veel bedrijven die een site laten hosten is dit een belangrijk gegeven; zij hoeven niet zelf de technische kennis in huis te halen die nodig is om over een bedrijfszekere website te kunnen beschikken.

Web-hosting-servers

Welk soort web hosting?
Het is niet altijd even makkelijk om een keuze voor een bepaald type hosting te maken. Er bestaan namelijk verschillende hostingvormen die allemaal hun eigen specifieke kenmerken hebben. Om u een beetje wegwijs te maken hebben we de basistypen van webhosting hieronder op een rijtje gezet.

Shared web hosting:
Shared hosting houdt in dat u schijfruimte huurt op een server van een hostingprovider. De server zelf deelt u met andere klanten. De ruimte die u huurt kunt u gebruiken voor e-mail en het plaatsen van uw website. Vooral als u een kleine website online wilt brengen is Shared hosting een verstandige keuze. Dit type hosting is ook geschikt voor websites die als niet-bedrijfskritisch worden beschouwd. Het voordeel van Shared hosting is dat de kosten laag blijven, terwijl u toch gebruik kunt maken van professionele voorzieningen.

Reseller web hosting:
Reseller hosing is bestemd voor wie zelf een webhost wil worden. Voorziet in een hoge schijfruimte en bandbreedte die verdeeld kan worden over alle sites die de gebruiker erop wil plaatsen. Te vergelijken met shared hosting, maar de afnemer heeft meer vrijheid en kan zelf webhosting verkopen

VPS web hosting:
1: Ook bij VPS hosting wordt de (bedrijfs)website geplaatst op een server van de hostingprovider. Anders dan bij virtual hosting deelt u de server niet met andere klanten, maar heeft u een eigen server tot uw beschikking. Dit type web hosting wordt vaak gekozen door bedrijven (Zakelijke hosting) die geen eigen technische dienst hebben om het onderhoud en beheer van de server te verzorgen, maar wél hoge eisen stellen aan de bereikbaarheid van hun website. Als u een druk bezochte of bedrijfskritische site hebt is VPS hosting een goede keuze.

2: Hiermee kan één fysieke server meerdere virtuele servers huisvesten. Elke klant heeft dan beheerder of root-rechten om de server te configureren en gebruikers rechten toe te kennen. De klant kan een VPS ook voor andere toepassingen dan websites gebruiken. Als een virtuele server crasht, dan hebben de andere klanten daar geen last van. Processorcapaciteit en bandbreedte naar de harde schijf worden wel gedeeld door de klanten.

Co-located hosting:
Bij co-located hosting staat de bedrijfswebsite op de server van het bedrijf zelf. Deze server wordt vervolgens geplaatst in de technische ruimte van de hostingprovider. Deze afgeschermde ruimte is door middel van 19″ racks speciaal ingericht voor het plaatsen van webservers en internetapparatuur. De ruimte is meestal beveiligd en voorzien van back-up stroomvoorzieningen. Het bedrijf huurt een plek in een 19″ rack en plaatst daar vervolgens de eigen server in. De verantwoordelijkheid voor het beheer en het onderhoud van de server blijft bij het bedrijf; de hostingprovider biedt de ruimte en de internetverbinding. Co-located hosting wordt vaak gekozen door bedrijven die een eigen technische dienst hebben, maar niet over de juiste omgeving beschikken om een server te plaatsen.

Diensten van webhosting-providers:
Er zijn vele providers voor webhosting. Hoewel dit in principe afzonderlijke diensten zijn, zorgt een webhosting-provider vaak ook voor de registratie van een domeinnaam en het opzetten van nameservers.

Platform:
Bij de meeste providers draait de server onder het besturingssysteem Linux, met een Apache-webserver, een MySQL-database en de scripttaal PHP. Deze combinatie heet ook wel LAMP, en is met name populair omdat deze software geen licentiekosten met zich meebrengt. Sommige webserver-toepassingen, zoals Active Server Pages (ASP of ASP.NET) en koppeling naar een Microsoft Access-database zijn meer geschikt voor een Microsoft Windows server, wat echter wel meer licentiekosten met zich meebrengt. Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden om ASP op een Linux-server te gebruiken. Om zijn gehoste website te beheren kan een klant vaak gebruikmaken van speciale beheersoftware, zoals cPanel en DirectAdmin.

Waar moet ik op letten?
Het aantal internetgebruikers is de laatste jaren flink gegroeid. Het aantal hostingproviders groeide mee. Door de toegenomen concurrentie proberen hostingbedrijven zich op allerlei manieren te onderscheiden op de markt. Het gevolg hiervan is dat u als consument vaak wordt bedolven onder de hostingaanbiedingen waarbij de technische termen en aanbevelingen u aan alle kanten om de oren vliegen. Wanneer u een hostingprovider zoekt is het zaak u niet te laten afleiden door de details, maar u te richten op wat écht belangrijk is.

Hostingpakketten:
Vrijwel iedere hostingprovider biedt complete hostingpakketten aan. De inhoud van zo’n standaardpakket is al door de provider samengesteld. Zo ontstaat een overzichtelijk aanbod, waarbij iedere gebruiker het pakket kiest dat het best bij hem of haar past. De meeste pakketten bestaan uit schijfruimte voor opslag van de website op de server (van de provider) en IMAP- POP3 e-mailadressen. Sommige providers bieden aparte software aan om de website te beheren of technische voorzieningen zoals een dagelijkse back-up.

Wees bij de keuze van een pakket kritisch en kijk naar wat u werkelijk nodig heeft. Zo heeft u geen 100 Mb schijfruimte nodig wanneer u een website wilt maken voor de plaatselijke voetbalvereniging. Laat u bij twijfel adviseren door de provider.

Kiezen voor service:
Het vinden van een geschikte hostingprovider is door het grote aantal aanbieders geen makkelijke klus. Ogenschijnlijk zit er niet veel verschil tussen de providers onderling. Ook tussen de hostingpakketten die door providers worden aangeboden zit weinig verschil; alle pakketten hebben min of meer dezelfde specificaties. Providers concurreren voornamelijk op prijs. Althans, zo lijkt het. De ervaring die de provider heeft en de service die hij zijn klanten biedt komen meestal niet uit een brochure naar voren. Sommige providers hebben bijvoorbeeld door een onprofessionele helpdesk hun reputatie zien verslechteren. Terecht, want goede service is op hostinggebied van het grootste belang.

Wanneer u een provider op het oog heeft en wilt weten hoe deze door klanten wordt gewaardeerd, neem dan eens een kijkje op onafhankelijke sites zoals:

Google: KLIK HIER KiyOh: KLIK HIER Webhosters: KLIK HIER Trustpilot: KLIK HIER ISP Gids: KLIK HIER


Geef een reactie