SSL Certificaat

Wat vind u van deze informatie? 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (9 stemmen, gem: 5,00 van 5)

Loading...

SSL Certificaat onmisbaar en verplicht?

SSL Certificaat registreren, en uw gewenste domeinnaam met SSL bij uw website!

Een SSL Certificaat is vaak verplicht
SSL certificaat verplicht

SSL Certificaten onmisbaar?
SSL Certificaten zijn er om klantgegevens te kunnen beschermen, en wordt je website met een SSL certificaat beveiligd. Gegevens die klanten op je website invullen worden door deze beveiliging versleuteld verzonden, waardoor kwaadwillenden de gegevens niet kunnen onderscheppen. Je voorkomt hiermee dat je klanten dupeert, maar ook dat je, in het geval van gegevensdiefstal, reputatieschade oploopt.

SSL Certificaten verplicht?
Het is inderdaad verplicht in Nederland om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Ondanks het feit wat is vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) beschermen nog steeds veel websites hun bezoekers niet goed tegen misbruik van hun persoonsgegevens en fraude met bijvoorbeeld hun creditcardgegevens.

Wat is SSL precies?
SSL (Secure Sockets Layer) zorgt voor een aantal zaken. Hett zorgt voor de beveiliging van de verzonden gegevens door versleuteling, hiermee is de inhoud niet makkelijk leesbaar voor derden (hackers). En het zorgt SSL ervoor dat u ook echt verbinding hebt met de gene waarmee u verbinding denkt te hebben (authenticatie). Maar ook vooral om vertrouwen.

Welk SSL certificaat moet ik kiezen?
In principe zijn er heel veel verschillende SSL certificaten. De verificatie van de eigenaar, garanties etc. verschillen bij deze certificaten. Wettelijk is een basis certificaat echter al voldoende. Maar u kunt ook een overzicht aanvragen bij een webhoster of hosting partij.

Moet ik nog andere kosten maken voor SSL?
Door de techniek achter een SSL verbinding is een eigen ip adres voor b.v. uw webwinkel onoverkomelijk. Ook in dit geval raden wij u aan even contact op te nemen met uw hoster in hoeverre u al een eigen ip adres heeft. Vaak (en dat kan bij S4HHosting) kunt u een extra IP adres afnemen.