Web hosting advies

Posted on Updated on

Wat vind u van deze informatie? 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (6 stemmen, gem: 5,00 van 5)

Loading...

Tips voor het vinden van betrouwbare webhosting, Webhosting Tips – Webhosting en Domeinnaam registratie + Gratis .nl

webhosting tips
Overzicht van web hosting tips

Voor iedere online dienst die wordt aangeboden geldt: er zijn goede aanbieders en slechte aanbieders. Op het gebied van webhosting is dat niet anders. Wat zijn nou zaken waar je op moet letten bij het vinden van betrouwbare webhosting?

Domeinnaam registreren vergelijken:
Belangrijk is het om webhosters en domeinnaam registranten waar u uw domeinnaam gaat registreren te vergelijken. Ook qua service en ook naar de prijs. Dat scheelt in sommige gevallen enorm per extensie.

De eerste indruk:
Als je op de site van een webhost bent gekomen dan is de eerste indruk die je krijgt bij het bekijken van de site van belang. Ziet de site er professioneel uit? Worden de aangeboden webhostingpakketten duidelijk omschreven? Zijn er vragen die bij je opkomen bij het bekijken van het aanbod van de webhost? Zo ja: bekijk de veelgestelde vragen / FAQ’s op de site en de documentatie. Is hier een duidelijk antwoord te vinden op je vragen?

Een professionele, duidelijke website is erg belangrijk voor een webhost, want de site is het uithangbord van het bedrijf. Komt de site amateuristisch over dan is dit een eerste teken dat je mogelijk beter af bent bij een andere webhostingsprovider.

Heel belangrijk tellen de ervaringen van anderen:
Een voordeel van internetdiensten voor de consument is dat wanneer een bedrijf zijn werk niet goed doet, dit in no-time op websites gemeld wordt door ontevreden klanten. De ervaringen van anderen met een bedrijf zijn dan ook een goed hulpmiddel voor het vinden van betrouwbare webhosting.
Voor het lezen van ervaringen van klanten kun je onder meer terecht bij:

Google: KLIK HIER
KiyOh: KLIK HIER
Webhosters: KLIK HIER
Trustpilot: KLIK HIER
ISP Gids: KLIK HIER

Bedrijfsgegevens van de webhost:
Een betrouwbare webhost moet voldoen aan een aantal eisen:

Er moet duidelijke contactinformatie (naam- en adresgegevens) op de site te vinden zijn. Een webhost dient ook telefonisch bereikbaar te zijn.
De webhost moet beschikken over een inschrijvingsnummer van de Kamer van Koophandel en een BTW-nummer.
Check: https://www.s4hhosting.nl/company.php

webhost_banner

Waar staan de servers?
Een webhost die haar servers in Nederland heeft staan heeft meestal de voorkeur boven een host die haar servers in de VS heeft staan. Als je site op Nederlanders gericht is dan is het praktischer dat de server waar je site op staat zich ook in Nederland bevindt. Dat komt de snelheid van de site ten goede. De servers van S4HHosting staan in The Datacenter Group te Amsterdam.

Informatie over de locatie van de servers (ook het datacentrum dat gebruikt wordt) staat bij een goede webhost vaak gewoon op de site.

Voorwaarden en kleine letters:
Lees altijd de voorwaarden van de webhost door voordat je een webhostingpakket aanschaft! Je moet precies weten wat er aangeboden wordt door de host en wat je eigen plichten zijn.

Eén punt waar erg veel klanten tegenaan lopen bij hun webhost is onduidelijkheid over de hoeveelheid dataverkeer die bij het pakket zit. Je moet zelf van tevoren inschatten hoeveel dataverkeer je site ongeveer zal verbruiken. Voor nieuwe sites zal het vaak moeilijk zijn om in te schatten wat het verbruik zal zijn over een aantal maanden, maar als je een bestaande site gaat verhuizen naar een nieuwe host dan moet je weten hoeveel dataverkeer je site de laatste tijd maandelijks heeft gegenereerd.

Neem geen genoegen met een webhost die zegt dat het dataverkeer onbeperkt is, want onbeperkt dataverkeer bestaat niet. Als de webhost het heeft over een “fair use policy (fup)” dan is dat ook niet voldoende informatie. Je moet precies weten hoeveel gigabyte dataverkeer je per maand mag genereren met je site. Als je een dienst afneemt en akkoord gaat met de voorwaarden, dan moet het helemaal duidelijk zijn wat je krijgt. Alleen zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Verder moet het bij de webhost makkelijk zijn om over te stappen op een uitgebreider pakket met meer dataverkeer en/of webruimte. Kijk na hoe dit geregeld is. Dit hoort op de site van de host te staan. Upgraden en downgraden van je afgenomen product bij S4HHosting is toegestaan.

Tot slot wil ik alleen nog als tip meegeven dat je gewoon even moet e-mailen of bellen naar de webhost als er zaken onduidelijk zijn over het hostingpakket, de voorwaarden of wat dan ook. Zo krijg je niet alleen antwoord op je vragen, maar kom je bovendien te weten hoe snel de support reageert en of de support ook klantvriendelijk is.

Ik hoop dat deze tips je helpen bij het vinden van betrouwbare webhosting of kiest voor S4HHosting voor je (nieuwe) website of ander webhosting product. Een compleet overzicht vind u op: https://www.s4hhosting.nl.

Is het belangrijk een blog te hebben?
Vaak is dit privé niet het geval, maar het is tegenwoordig wel redelijk belangrijk om een zakelijke blog te hebben en te beheren. Zo hoeven wij b.v. onze website https://www.s4hhosting.nl niet helemaal te vullen met allemaal extra informatie. U zult het grootste deel van de benodigde informatie over web hosting en domeinnaam registraties vinden via dit blog.

Ook voor de SEO score binnen Google en Bing is een blog interessant. Omdat er op een blog meer gebeurt dan (vaak) op een bestaande website. En zoekmachines het prettiger vinden als er “activiteit” plaats vind op een website, shop of blog.

Wij verzorgen ook voor onze klanten weblogs. (blogs)

Heeft u nog vragen, tips en opmerkingen? Dan kunt u dat via deze blog kenbaar maken door een reactie te plaatsen, of u neemt contact met ons op.

Volg en like ons a.u.b:

2 berichten over “Web hosting advies

  Goedele zegt:
  29 januari 2016 at 07:49

  Ik ben overtuigd. Alleen na het registreren en inloggen kom ik in een profiel veld? Is dat normaal?
  Ik verwacht dan op de blog pagina te komen. Het is maar een tip.

   admin zegt:
   29 januari 2016 at 10:52

   Beste Goedele, we gaan dit voorleggen aan onze ICT afdeling. Dank u voor de feedback.

Geef een reactie